Het Persolog DISC model

Als gecertificeerd persolog® DISC trainer maak ik in mijn praktijk gebruik van de persolog® DISC profielen.

 

Wat is DISC nu eigenlijk voor een instrument?


Het persolog® persoonlijkheidsmodel beschrijft menselijk gedrag op basis van vier gedragsstijlen. Door inzicht te krijgen in je eigen voorkeursstijl kun je inzicht krijgen in je eigen gedrag. Waarom je doet wat je doet en waarom het soms moeilijk is om anderen te begrijpen.

Het persolog® persoonlijkheidsmodel beschrijft menselijk gedrag op basis van vier gedragsstijlen: D, I, S en C, en stuurt aan op een beter begrip van de eigen motivatie en die van anderen.

Mensen met een dominante gedragsstijl (D) zijn gemotiveerd om problemen op te lossen en snel tot resultaat te komen.

Mensen wiens gedragsstijl gekenmerkt wordt door invloed (I) zijn gemotiveerd om anderen te overtuigen. Zij zijn open en doorgaans optimistisch in hoe zij hun gedachten en gevoelens uitdrukken.

Mensen met een stabiele gedragsstijl (S) zijn gemotiveerd om een voorspel- bare omgeving te creëren. Zij zijn geduldig en kunnen goed luisteren.

Mensen met een consciëntieuze gedragsstijl (C) zijn gemotiveerd om hoge normen na te streven. Aangezien deze mensen fouten willen voorkomen hechten zij veel waarde aan details en nauwkeurigheid.

Door middel van het invullen van een vragenlijst wordt bepaald welke gedragsstijl(en) jouw voorkeur heeft. Wat wil zeggen, welk gedrag je het makkelijkst afgaat. Wat je automatisch doet.

Het DISC profiel geeft antwoorden op vragen zoals:

 • Hoe herken en ontwikkel ik mijn sterke kanten?
 • Hoe kan ik anderen beter inschatten en benaderen?
 • Hoe kan ik mogelijke wrijvingen en conflicten reduceren?
 • Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen vergroten?
 • Hoe kan ik de mensen in mijn omgeving aanmoedigen en vooruithelpen?
 • Wat is voor mij de “juiste” plek?  In welke omgeving kom ik het best tot mijn recht?
 • Wie kan mij het beste aanvullen?
 • Hoe zorg ik dat ik minder stress ervaar en kan ik taken optimaal uitvoeren die bij mij passen?

Wat maakt het instrument DISC zo bijzonder?
Pragmatisch en praktisch: de vier gedragsstijlen zijn gemakkelijk te begrijpen en te onthouden. Het persolog® persoonlijkheidsmodel kan snel worden toegepast in het dagelijks leven en de methodiek leent zich ertoe om snel op eenvoudige wijze voortgang te boeken.

Wetenschappelijk gebaseerd: De persoonlijkheidsvragenlijsten van persolog® zijn gebaseerd op wetenschappelijke modellen en statistisch getoetst op hun betrouwbaarheid en gevalideerd voor het Nederlandse taalgebied.

Wanneer DISC in te zetten?

De persoonlijkheidsprofielen van persolog® kunnen goed gebruikt worden voor  persoonlijke ontwikkeling. Door de gebruikte methodiek is gerichte coaching mogelijk. Zowel bij vraagstukken op het werk als in de privésfeer.

Het geeft concrete punten voor verbetering van de onderlinge communicatie en praktische aanwijzingen om zich aan te passen aan de eisen die bij een functie horen.
Thema’s waarbij de profielen gebruikt kunnen worden:

 • Nieuwe gewoonten en gedragspatronen ontwikkelen
 • Reflecteren op eigen overtuigingen en de gevolgen voor werk en relaties.
 • Reduceren van stress en het optimaal uitvoeren van taken die bij je passen.

Nieuwsgierig?
Ben jij nieuwsgierig naar jouw persoonlijke profiel en op welke manier jij met de resultaten van jouw DISC profiel aan de slag kan gaan? Neem contact op voor de mogelijkheden. Er zijn verschillende paketten van berperkte begeleiding, tot een uitgebreid traject.

Veel werkgevers bieden de mogelijkheid van een tegemoetkoming in de kosten bij coaching en begeleiding. Informeer naar de mogelijkheden.

Inmiddels gebruik ik de DISC profiel in veel coachings- en begeleidingstrajecten. Hieronder vind je één van de reviews op het DISC profiel.

Ik ben zelf niet erg actief op Facebook en zag nu per ‘toeval’ dat Vanessa Wijnberger Coaching een verloting deed met als prijs een DISC test! Onder de noemer ach waarom ook niet, deed ik mee en had ik de prijs ook nog eens gewonnen.

Inmiddels heb ik de test afgenomen en zeer uitgebreid de uitslagen doorgenomen. Vanessa had hier ruimschoots tijd ingepland wat erg fijn was. Ik voelde mij op mijn gemak en vrij om alles te kunnen delen met haar.

De test zelf is snel en goed te doen, en zo blijkt zeer doeltreffend! De uitslag bij mij was niet geheel verassend, sociaal, creatief en dienend kwamen sterk naar voren. Dit soort werk heb ik tot nu toe ook altijd het liefste gedaan. Wat wel vernieuwend was, dat ik meer op mijn eigen krachten mag vertrouwen, de test was daar heel duidelijk in. Het punt voor punt benoemen waar mijn sterke kanten liggen en welke omstandigheden ik nodig heb om daar te komen waar ik uiteindelijk wil zijn, waren zeer verhelderend. Ik merk dat het mij een boost van vertrouwen geeft. Meer durven vertrouwen op mijn eigen kunnen. Door diverse omstandigheden merkte ik dat het stukje zelfvertrouwen wat minder was en door deze DISC test en de duidelijke nabespreking heb ik dat een heel stuk terug gevonden. Alleen al om deze reden al kan ik het iedereen aan raden om jezelf deze mogelijkheid te gunnen.

Het winnen van de verloting van DISC is voor mij een prachtige prijs geworden! Vanessa dank voor je hulp en inzichten.

 

Ariënne

Pakket Kort en krachtig

 • Invullen van online DISC-profiel.
 • Telefonische/skype bespreking van een uur.
 • Kosten € 125,- incl. btw.
 • Tevens krijg je concrete handreiking om zelf actief aan de slag te gaan met de resultaten van je profiel.

Pakket Parel

 • Invullen van online DISC-profiel.
 • Uitgebreide bespreking van profiel en actieplan in 2 gesprekken.
 • Kosten € 195,- incl. btw.
 • Tevens krijg je concrete handreiking om zelf actief aan de slag te gaan met de resultaten van je profiel.

Pakket Goud

 • Invullen van online DISC-profiel.
 • Uitgebreide bespreking van profiel, opstellen actieplan en coaching bij actieplan.
 • Kosten vanaf € 299,- incl. btw. (is afhankelijk van het aantal sessies).
 • Tevens krijg je concrete handreiking om zelf actief aan de slag te gaan met de resultaten van je profiel.

Bel 06-44309650

Stuur een mail:

vanessawijnberger@gmail.com

Bezoekadres:

Padberglaan 18, Ede

Powered by WishList Member - Membership Software