Week van de werkstress

Volgende week is er weer de week van de werkstress. Vorig jaar schreef ik er ook over. De cijfers lieten mij écht schrikken. En dat kan je ook afschrikken als coach. Wie ben ik nu tussen al die grote cijfers? Maar je kan het ook omkeren. Als ik nu een kleine schakel kan zijn om teveel werkstress om te zetten in gezonde stress. Want stress heeft wel degelijk een functie.

Het najaar is altijd een periode waarin je meer ziekmeldingen ziet vaak ook als gevolg van overbelasting. Ik heb mijzelf tot doel gesteld om de komende drie maanden actief aandacht te besteden aan te veel (werk)stress. Ik ben een kleine schakel in een veel groter geheel, maar ik wil wel mensen bewust maken wat de functie van stress is, hoe het met hun stressbalans is gesteld en welke, soms kleine veranderingen, al veel winst kunnen opleveren in deze disbalans.

De volgende tekst komt van de website van duurzame inzetbaarheid rondom week van de werkstress:

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes. Dat kan duizend-en-een oorzaken hebben en zich manifesteren in even zoveel symptomen. Maar de mensen die er mee te maken kregen, hebben één ding gemeen: als ze er eerder over hadden gesproken met hun omgeving, thuis en op het werk, dan was het waarschijnlijk nooit zo ver gekomen. Daarom is het belangrijk om werkstress bespreekbaar te maken.

 

Mijn goede voornemen:

In de  werkweek van 13 tot en met 17 november zal ik iedere dag een mail sturen naar iedereen die aan de slag wil met het thema stress. De dagelijkse mail bevat afwisselend een oefening, een filmpje, quotes en achtergrondinformatie. Nieuwsgierig? Meld je via onderstaande formulier aan en jij ontvangt deze mails iedere dag in je mailbox. Iedere dag ook een mooie weggever! Dus wacht niet langer en meld je aan.

NB. Het versturen van de bevestigingsmail gaat nog niet goed. Je kan je wel aanmelden, maar de bevestigingsmail komt nog niet binnen. Ik hoop dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Meld je wel gewoon aan, dan krijg je vanaf maandag de eerste mail binnen.

 

Ja, ik meld me aan
dit veld niet invullen s.v.p.

Hoe staat het met jouw werkstress?

In het kader van de week van de werkstress is er een test gemaakt waarin je een idee krijgt hoe het met jouw werkstress gesteld is en welke factoren daarbij (met name) van invloed zijn en een extra risico vormen. Via checkjewerkstress.nl kan je de vragenlijst invullen.

 

Powered by WishList Member - Membership Software